Servicii și prețuri

Costul unei ședințe individuale este de 200 lei, pentru o durată de 50 minute.

null

Psihoterapie

Psihoterapia oferă o cale spre cunoaștere și redescoperire interioară pentru persoanele aflate într-un impas existențial. Astfel, cei care apelează la acest mod de terapie, au ocazia de a schimba felul în care simt și interacționează, de a recadra și a gestiona stări conflictuale, blocaje, frustrări și de a aborda strategii noi și creative de dezvoltare personală.

În psihoterapia individuală, indiferent de orientarea teoretică a școlii de care aparține terapeutul, există câteva scopuri și beneficii comune:

  • eliberarea de simptomatologie,
  • îmbunatățirea pe termen lung a stării de spirit,
  • creșterea stimei de sine, a valorii personale, a încrederii în sine și asertivității,
  • recăpătarea controlului asupra vieții personale,
  • dezvoltarea unor relații mai armonioase, mai sănătoase cu familia, prietenii, colegii.
null

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică este o intervenție psihologică în scopul optimizării, autocunoașterii și dezvoltării personale sau în scopul prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament.

Cu alte cuvinte, consilierea psihologică este o intervenție psihologică care se adresează persoanelor aflate în situații de criză, sau care se află în impas în ce privește rezolvarea unor situații din viața personală sau profesională. Persoanele care apelează la consiliere psihologică sunt deci persoane sănătoase, care au totuși nevoie de consiliere pentru a găși soluții legate de problemele cu care se confruntă.

Consilierea psihologică se adresează adulților, copiilor, adolescenților și vârstnicilor deopotrivă. Consilierea psihologică necesită o perioada mai scurtă de timp decât psihoterapia, de regulă 6-10 ședințe, și poate avea trei tipuri de beneficiari: indivizi, cupluri și grupuri.

null

Mindfulness

”Mindfulness este conștientizarea care survine când suntem atenți deliberat la momentul prezent și suntem non-critici față de realitate așa cum este ea.” –  Williams, Teasdale, Segal și Kabat-Zinn

”Mindfulness înseamnă a cunoaște în mod direct ce se întâmplă în interiorul și exteriorul nostru, clipă de clipă” – Profesorul Mark Williams, fost director al Centrului pentru Mindfulness de la Universitatea Oxford

Pornind de la aceste caracterizări putem intui câteva dintre beneficiile acestei practici:

  • îmbunătățirea capacității de concentrare, a atenției și a memoriei;
  • ajută la scăderea stresului;
  • dezvoltă un bun control al emoțiilor;
  • contribuie la schimbarea atitudinii în anumite aspecte ale vieții;
  • dezvoltă compasiunea și autocompasiunea;
  • de asemenea, există studii care arată că mindfulness-ul ajută la depășirea stărilor de depresie, de anxietate generalizată, și poate fi de ajutor și în adicții.

O sursă de articole pe acest subiect poate fi revista Universității Harvard, dar mai sunt multe alte studii scrise de Mason, Barnhofer și Eisendrath. Cu toate acestea, mindfulness nu este un panaceu universal.

null

Program de grup

Practica individuală deschide noi orizonturi în viața fiecăruia dintre noi. Te invit la un grup de practică, un nou modul de mindfulness, metoda MBCT, structurat pe 8 ședințe cu următoarele teme:

  1. Conștientizare. Pilot automat.
  2. Trăind în capul nostru
  3. Întregindu-ne mintea.
  4. Recunoașterea aversiunii
  5. A lăsă să fie
  6. Gândurile nu sunt fapte
  7. Cum îmi pot purta de grijă?
  8. Menținerea și Extinderea noii învățări

Cursanții vor primi: 10 meditații, suport de curs, jurnal de mindfulness și raport personalizat privind evoluția personală. Ședințele se vor desfășura săptămânal. Durata unei întâlniri este de 90 minute. Cursul se vă desfășura online, pe platforma Zoom. Vor fi între 4 și 7 cursanți . Costul unei ședințe este de 85 lei ,dar există o reducere de 10% pentru achitarea tuturor ședințelor la începerea cursului.